Geen categorie

Wat je moet weten over de (land)bouwsector

Er zijn een hoop sectoren die wel eens vergeten worden, maar zo nu en dan in het zonnetje worden gezet. Denk aan bijvoorbeeld de horeca, supermarktmedewerkers of mensen die werkzaam zijn in de zorg. Werk geeft altijd meer voldoening als je weet dat anderen zich bewust zijn van wat je doet, hoeveel moeite het kost en hoe goed de resultaten zijn die jij levert. Helaas zijn er ook een hoop mensen die dag in, dag uit heel hard werken maar daar toch weinig erkenning voor krijgen. Sinds de industrialisatie weet iedereen dat in bijvoorbeeld de landbouw en de bouwvak een hoop van het werk is geautomatiseerd met behulp van machines. Maar men vergeet dan dat er ook nog mensen zijn die die machines en voertuigen besturen, wat best zwaar kan zijn. We zetten ze daarom toch even in het zonnetje.

Mobiele kranen

Een van de beste uitvindingen van de laatste jaren op het gebied van machines en voertuigen zijn mobiele kranen. Wat zijn mobiele kranen? Nou, de naam zegt het al: dat zijn kranen op een voertuig die mobiel, dus beweeglijk zijn. En de beweeglijkheid van een mobiele kraan uit zich op verschillende manieren: gewone wielen (in verschillende soorten en maten) of zelfs een rupsband. Een rupsband kan handig zijn als je op lastiger terrein moet rijden. Mobiele kranen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, maar zijn juist daarom zo’n functionele uitvinding. Hetzelfde voertuig voor een breed scala aan doeleinden in uiteenlopende beroepen, dat is pas voordelig! Erg snel zijn ze helaas niet, maar dat is ze vergeven door hun nuttige functie. Denk daarom de volgende keer wanneer je op de snelweg achter een mobiele kraan rijdt eens aan al het moois dat deze machines ons gebracht hebben. dat is toch af en toe iets zachter moeten rijden wel waard!

Tweedehands

Nog een interessant weetje waar niet veel mensen bij stilstaan is dat veel landbouw en bouwmachines en voertuigen tweedehands zijn. De machines en voertuigen zijn natuurlijk vaak erg groot, zwaar en technisch toch ingewikkeld waardoor ze duur zijn om te maken. Daarnaast heb je soms voor maar 1 actie een hele aparte machine nodig, waardoor het zonde is om daar al teveel in te investeren. Om de boel goedkoop te houden worden veel machines na gebruik tweedehands aangeboden en word er veel geruild. Hiermee draagt de sector zijn steentje bij een duurzaamheid, ondanks wat er vaak wordt gedacht. Zo zie je maar, hoe meer je weet over een beroep, hoe meer begrip en bewondering er ontstaat!