Tip

Voorkom winkeldiefstal en inbraak met deze tips!

Het komt de laatste tijd helaas weer meer voor, winkeldiefstal. Dieven en inbrekers breken de pui open, waarna ze een deel van de winkel geheel willen leegplunderen. Soms zijn deze diefstallen heel gericht en voorbereid, de andere keer is het compleet roekeloos. In dit blog geven we je graag tips hoe je de winkeldiefstal nu kunt voorkomen en hoe de daders gemakkelijker op te sporen zijn. Zo zullen we kijken naar de juiste sloten en camerabeveiliging, maar kunnen mistgeneratoren ook een belangrijke rol spelen in de winkel!

Kies voor camerabeveiliging

Het kan dieven afschrikken om überhaupt naar binnen te gaan, maar het kan jou als winkelier ook helpen om inbrekers op te sporen, camerabeveiliging. Camerabeveiliging in een pand kan van essentieel belang zijn bij winkeldiefstallen of inbraken. Met verschillende camera’s zorg je namelijk voor een overview in de winkel, waardoor je altijd kunt zien wat er zich afspeelt. Zo zou je beelden kunnen terugkijken, maar kun je ook verdachte klanten in de gaten houden wanneer je deze niet geheel vertrouwd.

Door verschillende soorten camera’s te plaatsen in jouw winkelpand, zul je altijd over de juiste beelden beschikken. Je kunt kiezen voor een camera die voor klanten goed zichtbaar is en eventuele inbrekers afschrikt, maar kun je ook kiezen voor verbogen- en infraroodcamera's. Zo zorg je ervoor dat je de handelingen kunt vastleggen en eventueel de gezichten beter kunt zien op de beelden, wat de opsporing gemakkelijker zal maken!

Kies voor juiste sloten en rolluiken

Naast camerabeveiliging, is het ook van belang dat je beschikt over juiste sloten en rolluiken. Wanneer je vaker slachtoffer bent geworden van bijvoorbeeld een ramkraak, zou het verstandig kunnen zijn om een ander rolluik aan te schaffen. Zo zou het je kunnen helpen om een zwaar verankerd rolluik aan te schaffen, zodat inbrekers niet meer gemakkelijk de winkelpui kunnen rammen. 

Mistgeneratoren, het apparaat dat dieven geen kans geeft!

Wanneer inbrekers toch binnen zijn weten te komen, betekent het niet direct dat het einde oefening voor je is. Inbrekers ervaren namelijk een enorme angst wanneer ze in de winkel staan te stelen, dus zijn er nog verschillende trucs die je kunt toepassen.

Mistgeneratoren kunnen namelijk van essentieel belang zijn bij een winkeldiefstal. De mistgeneratoren reageren op beweging in bepaalde tijdsloten. Wanneer inbrekers s’nachts de winkel binnen vallen en bijvoorbeeld achter in de winkel staan, doet de mistgenerator zijn werk. Mistgeneratoren produceren in enkele seconden erg veel mist, waardoor het voor de inbrekers niet makkelijk zal zijn om nog de uitgang te vinden. Bovendien staan de inbrekers al stijf van de spanning, waardoor ze eigenlijk geen schijn van kans meer zullen hebben. De beveiliging zal snel ter plaatse zijn, waarna de inbrekers direct aangehouden zullen worden.

Zo zijn er verschillende preventiemiddelen die jij zou kunnen treffen, om er zo zeker van te zijn dat dieven of inbrekers gaan kans zullen hebben in jouw winkelpand. Succes met installeren!