Geen categorie

Soorten leer, voor het maken van portemonnees

Als je houdt van een leren portemonnee, maar maakt het leer je niet uit zolang de portemonnee er authentiek uitziet dan is de Burkely portemonnee wel wat voor jou! Deze kan je ook mooi stijlen met een Burkely tas. Als je toch voor Italiaans gaat dan kan je dit artikel verder lezen.

Waarom is Italiaans leer beter?

Italië heeft een lange geschiedenis en reputatie voor het produceren van enkele van de hoogste kwaliteit leer in de wereld. Dus wat maakt Italiaans gemaakt leer zo veel beter? Het antwoord ligt bij hun proces in het maken van leer.

Italiaanse leermakers combineren hun jarenlange traditie met moderne technologieën om een aantal van de hoogste kwaliteit leer in de wereld te produceren. Waar andere landen tegenwoordig massa geproduceerd leer produceren met behulp van chemische looi processen, gebruiken Italiaanse lederfabrikanten natuurlijke tannines uit planten- en groente extracten om hun leer te produceren.

Soorten leer die gebruikt worden om fijne Italiaanse lederen portefeuilles te maken

Over het algemeen zijn er vier soorten leer. Ze omvatten volle korrel, bovenste korrel, gecorrigeerde graan en split. De hoogste kwaliteit leer is volnerf en dat leer is gemaakt van dierenhuid die zich net onder het haar bevindt. Het is de meest duurzame en sterkste vorm van leer, en het is ook vochtbestendig.

Het volgende type van hoge kwaliteit leer is top graan. Het is afkomstig uit hetzelfde gebied als volnerf leer, maar het is geschaafd en geslepen om onvolkomenheden te verwijderen. Dit geeft het een meer uniforme, gladde afwerking die ideaal is voor producten zoals portefeuilles.

Bronnen van Italiaans leer

Er zijn veel verschillende bronnen van leer en ze omvatten koeienhuid, lamsletje, faux en patch leer. Als het gaat om het maken van fijne Italiaanse lederen portefeuilles wordt cowhide / kalfsleer gebruikt, omdat ze meestal duurzaam zijn en hebben een unieke textuur die andere soorten leer niet kan repliceren.

Bijvoorbeeld, faux leer (dat is een kunstmatige bron van leer) zal geen misvormingen of plooien hebben, zodanig dat het geen unieke textuur zal hebben. Echter, sommige mensen kiezen nog steeds voor dit type leer om persoonlijke redenen, zoals afkeer tegen leer gemaakt van dierlijke huid.