Woning

Pvc vloeren zijn op verschillende manieren te leggen

Het is een kwestie van bepalen wat jij wilt. Wat jij goed bij de rest van je inrichting vindt passen. Ga je voor de klassieke manier van leggen: de pvc planken in de lengte van de kamer om de lengte te benadrukken? Of ga je voor overdwars om meer optische breedte te creëren? Dat is helemaal aan jou. Maar wist je dat je tegenwoordig ook je pvc vloeren in visgraat kunt laten leggen? Dat is pas echt bijzonder! Visgraat vloeren geven altijd een bepaalde sfeer, iets klassieks. Door te kiezen voor pvc vloeren met een betonlook en deze dan te (laten) leggen in een visgraat, heb je pas echt iets bijzonders in huis.

Pvc vloeren zelf leggen of niet?

Pvc vloeren zijn zelf te leggen. Het principe is vergelijkbaar met dat van laminaatvloeren leggen. Het is alleen zo dat pvc een stuk harder en moeilijker te bewerken is dan laminaat. Dus kan het zomaar zijn dat je gereedschap moet aanschaffen of huren om de vloer te kunnen leggen. Dat is natuurlijk altijd een optie. Maar wil je het jezelf niet te moeilijk maken en er toch voor zorgen dat de vloer prachtig komt te liggen? Laat dan de vakman aan het werk. Hij zorgt er binnen een dag voor dat je vloer er schitterend in ligt. Compleet met ondervloer en de afwerking van de plinten.

Is een pvc vloer geschikt voor alle ondergronden?

Ja. Pvc vloeren kunnen op alle ondergronden gelegd worden. Het is dan natuurlijk wel van belang welke ondervloer er onder komt te liggen. Deze vloeren zijn zelfs geschikt voor op vloerverwarming en vloerkoeling. Nog een groot voordeel van pvc is dat het niet zal gaan werken. Het krimpt niet bij koude en zet niet uit bij warmte en/of vocht. Ook heb je praktisch geen onderhoud aan deze vloer. Stofzuigen en af en toe een dweil erover en de vloer is weer als nieuw.

Voor welke interieurs is een pvc vloer geschikt?

Voor ieder interieur. En dat komt omdat pvc vloeren er in ontzettend veel dessins zijn. Ga je voor een betonlook, een tegellook of juist voor een houtlook? Het kan allemaal. De pvc vloer met een houtlook is niet van echt hout te onderscheiden. Het grote verschil zit 'm in het onderhoud en de hardheid van de vloer. Op een pvc vloer zal geen beschadiging optreden als je eens iets laat vallen. Ook niet als dat een vaas met water is. Een kwestie van een doekje er langs en weer klaar.