Geen categorie

Hoe stel je een vlotte zomeroutfit samen?

Ik hoor het steeds meer om mij heen: vrouwen die moeite hebben met de zomer. En dan wel met het kleden voor de zomer. Iedereen houdt natuurlijk van een lekker weertje, niet te warm en wat drankjes op het terras. De zomer brengt vaak een gevoel van vrijheid met zich mee. Maar qua kleding kan dat nog weleens lastig zijn. Misschien wil je je niet te bloot kleden, of houd je niet zo van alle kleren die je vaak ziet bij zomerkleding. In deze blog geef ik je wat tips. Lees je mee?

De basis

Waar je je gemakkelijk in voelt, is voor iedereen anders. De één draagt met gemak een korte broek terwijl de ander er niet aan moet denken. Hoe dan ook geldt dat je voor stoffen moet kiezen die ademen en luchtig zijn. Veel topjes bij een hoop kleding merken zijn hartstikke leuk en lekker goedkoop maar wel gemaakt van polyester. En als er één ding niet charmant is, zijn het de vlekken en geur van zweet. Want geloof me, plakken doe je zeker in polyester maar niet op het terras of aan die leuke badmeester. Verder raad ik aan om voor lichte kleuren te kiezen. Wanneer je liever alleen zwart draagt, kijk dan naar items die wel een zomers uiterlijk hebben, bijvoorbeeld doordat een top ‘off-shoulder’ is.

Less is more

In de zomer draait het om luchtigheid. Vaak voelen onze outfits in de winter wat saai. We komen immers niet met korte jurkjes aan wat wij willen het ook gewoon warm hebben. In de zomer kan dit wel en kan je juist je lichaam inzetten als accesoire. Heb jij prachtige benen? Laat ze zien! Of zijn jouw schouders je sterke kant? Kies voor een hals die dat benadrukt. Taille, armen, billen etc. Nu er geen dikke winterjas overheen zit, is het de perfecte tijd om jezelf te laten zien. En niets hoeft, wil jij je benen laten zien maar enkel tot aan de knie? Dan doe je dat. Kies voor simpele oorbellen of een armbandje voor een extra glans maar laat de bergen accesoires thuis.

De schoen maakt het af

En wil je toch iets extra’s toevoegen aan je outfit? Dan kan je dat prima doen met een leuke schoen. De schoenen van …. Zijn hier perfect voor. Niet alleen zijn ze enorm comfortabel maar ze zijn ook ‘net even anders’ en dat maakt je outfit meteen af. de ogen worden niet weg van jou en naar je schoenen getrokken, nee het voegt juist iets toe aan de hele look. Net dat beetje extra.

Persoonlijk kies ik graag voor de Nubikk schoenen. De collectie van Nubikk dames is perfect voor de zomer omdat deze schoenen de outfit niet overheersen maar ook niet te veel zijn. Nubikk weet altijd precies die balans te houden. Kwalitatief goed maar ook stijlvol. Wat wil je nog meer?

Wat draag jij vandaag?