Geen categorie

Hoe je vuile laarzen schoonmaakt

Dames laarzen zijn een moetje in elke garderobe, of je nu een bergtrekker bent, een stadsverkenner of een stadzoeker, dames laarzen geven je de bescherming die je nodig hebt. Ze hebben duurzame rubberen zolen en zitten stevig om je enkels, zodat je de zwaarste elementen aan kunt. Een goede laars houdt water van je voeten en zorgt voor een goede grip bij het verkennen van allerlei terreinen.

Hoe leren laarzen schoon te maken

Veeg nat vuil weg. We raden aan om eerst het grootste deel van alle modder te verwijderen, omdat vastzittende modder moeilijker te verwijderen is nadat deze is gedroogd.

Start het reinigingsproces met droge schoenen. Het aanbrengen van leerreiniger op natte schoenen zal ze niet volledig beschermen en kan zelfs meer kwaad dan goed doen.

Verwijder schoenveters. Als je droge schoenen hebt, haal de schoenveters dan waar mogelijk uit. Dit maakt het alleen gemakkelijker om de dames laarzen schoon te maken en zorgt ervoor dat je geen leerreiniger op de veters krijgt.

Borstel eventueel vuil weg. Gebruik een laars borstel en vergeet niet in de kleinere groeven te borstelen. Bij dames laarzen en schoenen met ingewikkeldere details in het leer, zoals onze bruine combi-enkellaarzen voor dames, kan het wat langer duren om vuil te verwijderen, maar geduld is de sleutel.

Gebruik een vochtige, schone doek om overtollig vuil te verwijderen. Als je zeep wilt gebruiken, zorg er dan voor dat het een zeer milde zeep is, maar helder, warm water zou voldoende moeten zijn. Nogmaals, laat je schoenen volledig drogen voordat je reiniger of poetsmiddel aanbrengt.

Leerreiniger aanbrengen met een zachte doek of borstel. Werk in cirkelvormige bewegingen over de schoen of laars om ervoor te zorgen dat je elke centimeter bedekt en laat hem vervolgens drogen.

Lederen beschermer en conditioner. Beschermers worden vaak geleverd in een spuitfles, waardoor het een stuk gemakkelijker is om te zien waar je beschermt. Ze bieden ook een extra barrière voor als je weer naar buiten stapt in je leren schoenen. Gebruik nagellak voor slijtage en vlekken. Schoensmeer is altijd handig om in huis te hebben, omdat het helpt om het uiterlijk van je schoenen te behouden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *