Tip

Geef inbrekers geen kans!

Helaas komt het de afgelopen weken weer meer voor dan voorheen, inbraken. Wanneer het huis ook maar even leeg is en niemand thuis is, slaan inbrekers hun slag. In een zeer korte tijd forceren ze een deur of komen ze door een raampje naar binnen, waarna ze het liefst een zo groot mogelijke buit willen maken.

De meeste mensen doen al erg veel om het niet gemakkelijk te maken voor inbrekers, maar zijn er toch mensen die zich hier gemakkelijk aan overgeven. Zo zijn inbrekers ook de domste niet, waarmee ze allerlei trucjes verzinnen om binnen te komen. In dit blog geven we je een aantal tips om inbraken tegen te gaan, of wanneer ze alsnog hebben toegeslagen, de daders op te kunnen sporen!

Hoe komen inbrekers binnen

Inbrekers verzinnen tegenwoordig de slimste trucjes om binnen te komen bij hun doelwit. Ze posten bijvoorbeeld een gehele avond bij een huis, waarna ze op het juiste moment toe zullen slaan. Zo zoeken ze bijvoorbeeld iets om op te staan, om vervolgens via het raam naar binnen te gaan. Verder zijn er verschillende manieren om een deur te forceren, waardoor er vele mogelijkheden zijn voor inbrekers.

Om te voorkomen dat inbrekers gemakkelijk binnen kunnen komen, is het aan te raden om inbrekers ook geen kans te geven. Zorg bijvoorbeeld niet dat er containers in de buurt van een open raam staan. Sluit je ramen en deuren wanneer je weggaat, zorg dat er in de avond ligt aan het branden is in huis en zorg dat het huis er levendig uit ziet. Licht vinden inbrekers al helemaal niet aantrekkelijk, waardoor de kans op inbraak al een stuk kleiner zal zijn. Verder is het verstandig om te kiezen voor juist hang- en sluitwerk, zodat ook de sloten niet gemakkelijk open te breken zijn. 

Camerabeveiliging, voor een pand en voor thuis

Inbrekers houden er van om snel hun werk te kunnen doen. Ze gaan op zoek naar een huis waar niemand is en er het liefst geen licht is, om vervolgens gemakkelijk naar binnen te dringen. Wanneer inbrekers dan toch bij jouw thuis komen, is het verstandig om camerabeveiliging te installeren in en om je huis!

Er zijn vele voordelen verbonden aan camerabeveiliging. Doordat er verschillende soorten camera’s te verkrijgen zijn, kun je zelf kiezen voor een unieke samenstelling om inbrekers op te sporen en af te schrikken. Inbrekers zullen namelijk eerder afslaan wanneer ze een opvallende camera zien, maar zorgt een verborgen camera er juist voor dat alle acties onopvallend kunnen worden opgenomen.

Het toepassen van camerabeveiliging kan dus verschillende voordelen bieden. Je kunt kiezen voor een opvallende camera die inbrekers afschrikt, maar zijn er ook nog vele andere camera’s. Er zijn namelijk speciale infraroodcamera’s te verkrijgen, waar je op donkere plekken de daders alsnog goed kunt filmen. Alle handelingen zullen worden gefilmd, waardoor je genoeg bewijsmateriaal kunt verzamelen voor je eventuele aangifte.  Kijk goed wat bij jou past, zodat we de inbrekers gezamenlijk buiten de deur houden!