Tip,  Woning

Er ontbreekt iets

Als bedrijf zijn wij continu op zoek naar verbetering. Maar waar moet je precies naar op zoek? Waarschijnlijk hebben meerdere dingen tegelijk aandacht en verbetering nodig. In deze blog ga ik op zoek naar wat ons bedrijf nodig heeft om verder te groeien. Soms moet je vooruit blijven kijken en klappen proberen op te vangen die je eerder niet zag aankomen.

Interne verbetering

Door op zoek te gaan naar de verbetering in je bedrijf, ga ik een aantal onderzoeken doen. Ons systeem heeft namelijk een boost nodig. Daar was erp productie. Hier staat interne logistiek en productie centraal. Dit zou het rendement en de concurrentiepositie moeten opschroeven. Het werkt geheel automatisch. Al onze bedrijfsfuncties zullen elke dag gecontroleerd blijven. Zoals de productie, verkoop, inkoop, planning en financiën. Omdat nu al onze systemen langs elkaar lopen, werkt dit als de ultieme oplossing. Nu vooral in de pandemie. Iedereen krijgt thuis toegang tot het systeem.

De medewerkers

Niet alleen onze systemen hebben invloed op de verbetering van ons bedrijf, ook vragen we iedere dag weer het uiterste van onze medewerkers. De uren worden 9/10 keer overschreden en daarom willen wij de werknemers belonen met een virtuele borrel. Dit zou vaker gedaan moeten worden om de werknemers te voorzien van beloning.

Thuis werken

Het is even wennen, en veel bedrijven gingen er ook aan ten onder. Maar wij bleven sterk. Onze werknemers wisten zich goed aan te passen aan de huidige situatie. Er werden zelfs een aantal tips voor efficiënt thuis werken gedeeld, namelijk zorg voor een effectief schema, een simpele to-do lijst geeft je inzicht in welke taken er nog voltooid moeten worden. Doe alsof je naar kantoor gaat, neem ’s ochtends een heerlijke douche en ontbijt stevig. Ga niet in de bank zitten met je laptop maar aan tafel en houdt deze comfortabel. Laat je ook niet afleiden tijdens je werk. Veel van onze medewerkers hebben kleine kinderen die nog niet naar school hoeven. Een optie is om je laptop te openen op tijden dat ze buiten spelen, heerlijk slapen of tv aan het kijken zijn. Of creëer je eigen werkruimte in huis. Dit zal op lange termijn erg voordelig uitpakken. Vergeet ook niet om af en toe een frisse neus te halen. Je zit thuis waardoor het makkelijk is om even naar de plaatselijke bakker te wandelen en een lekker vers broodje te kopen.

Er zijn verschillende manieren om effectief te werken en je bedrijf elke dag te verbeteren. Ik denk dat ik onze manier wel heb gevonden. Aan de slag ermee.