Geen categorie

Een eigen kledingstijl ontwikkelen. Hoe doe je dat?

Kleding is een manier om jezelf te kunnen uiten. Het geeft een eerste indruk. Het is daarom leuk en ook belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De modetrends beïnvloeden je kleding stijl ontzettend. Hoe kan een eigen stijl behouden terwijl alle winkels dezelfde soort kleding verkopen? In dit artikel worden een aantal tips gegeven om je eigen kleding stijl te ontwikkelen en behouden.

Tip 1: Durven
Het is belangrijk om te durven dragen wat jezelf mooi vind. Dat is soms moeilijk omdat je eigen kleding stijl afwijkend van je omgeving kan zijn. Toch is het belangrijk om dit te doen. Op moment dat je kleding draagt die je mooi vind zul je ook beter voelen. Uiteindelijk wordt het in de meeste omgevingen juist gewaardeerd als je uniek bent en niet dezelfde zwarte broek hebt waar heel Nederland in rond loopt.

Tip 2: Testen
Soms duurt het even voordat je daadwerkelijk weet wat je mooi vind. Uiteindelijk is er maar één manier om erachter te komen of een kleding stuk wat voor je is : uitproberen! Ga met je goede vriendinnen een keer de stad in en probeer van alles uit. Op deze manier kom je erachter welke kledingstukken je mooi vind en welke juist niet. Zo kun je misschien een pme-legend shirt of een airforce jas uitproberen.


Tip 3: Mode trends een eigen draai geven
Het is makkelijk om nieuwe mode trends letterlijk over te nemen. Daarmee creëer je echter geen unieke stijl. Juist door mode trends te combineren kun je een unieke look creëren.


Tip 4: Zoek inspiratie
Op Instagram heb je ontzettend veel influencers die zich richten op kleding. Hier kun je goede inspiratie uit halen. Probeer een keer een look na te maken. Dan zie je meteen of de look bij je past of dat het niet helemaal je look is.


Tip 5 : Nieuwe combinaties uitproberen
Haal een keer alle kleren uit de kast en probeer nieuwe combinaties. Hierdoor kun je vaak hele nieuwe combinaties ontstaan. Daarnaast kun je oude kleren opnieuw herontdekken door deze op een andere manier te combineren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *