Geen categorie

Een auto leasen, is dat wat voor mij?

Een auto leasen is een concept wat voor iedereen wel bekend is, maar waar niet iedereen evenveel over weet. Het is echter belangrijk dat je goed je research doet, aangezien het toch iets is wat eigenlijk op veel meer dingen invloed heeft dan je in de eerste instantie misschien zou denken. Lees hieronder meer informatie over het leasen van een auto en de voor en nadelen van leasen op verschillende manieren!

Wat is een auto leasen?

Bij het leasen van een auto huur je eigenlijk een auto voor een langdurige periode. Net als bij het huren tegenover het kopen van een huis kan dit veel voordelen bieden, omdat de auto niet echt je eigendom is en er daardoor minder verantwoordelijk bij jou terechtkomt. Om nog maar niet te spreken van de financiële voordelen – bij het leasen van een auto krijg je al snel toegang tot mooie nieuwe modellen die anders best duur zouden zijn om in te investeren.

Verschillende manieren van leasen

Een auto leasen kan via het bedrijf waar je werkt, maar kan ook via particulieren. Als je dit doet via je bedrijf is het vrijwel altijd erg voordelig omdat dan ook een deel van de benzine vaak wordt vergoed. Maar als je wil genieten van de voordelen van leasen omdat je juist zelf bijvoorbeeld net hebt geïnvesteerd in je eigen bedrijf kan het handig zijn om je auto van de zaak particulier te leasen.

Waar moet je op letten?

Zoals hierboven genoemd zijn er verschillende dingen om goed op te letten als je een auto wil leasen. Het is namelijk niet altijd even voordelig om op dezelfde manier een auto te leasen. Zo heb je bijvoorbeeld bedrijven met een BKR registratie en bedrijven zonder. Een BKR registratie is een soort officieel keurmerk. Over het algemeen lijkt dit vaak voordelig, maar dat is niet altijd het geval. Denk hier dus goed over na voordat je een bedrijf kiest om je auto bij te leasen. Een autolease zonder BKR kan voordelig zijn omdat een BKR registratie invloed hebben op de hoogte van je lening, hypotheek of zelfs je telefoonabonnement. Niet iedereen weet dit natuurlijk, vandaar dus dat je altijd goed je research moet doen naar de eigenschappen en dergelijke keurmerken van een bedrijf waar je least. Er is voor iedereen wel een voordelige optie als het om het leasen van auto’s gaat, je moet alleen net de juiste keuze voor jou vinden.