Geen categorie

De voordelen van LED verlichting

LED lampen zijn inmiddels alweer een tijdje op de markt, maar het is een van de weinige dingen die we na een aantal jaar toch nog niet hebben kunnen vervangen met iets nog beters. Zulke tijdloze klassieke uitvinden raak je snel aan gewend, want je gebruikt ze dagelijks en het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Maar ooit leefden we zonder! En het is dus erg belangrijk om zo nu en dan even stil te staan bij hoeveel voordelen zoiets normaals als LED verlichting je wel niet kan brengen, en je waarschijnlijk reeds brengen in het dagelijks leven. Misschien kan het zelfs werken als een kleine reminder dat jij je eigen lampen ook kan vervangen!

LED verlichting thuis

LED lampen zijn op vele verschillende gebieden inzetbaar, maar het begint natuurlijk allemaal thuis. LED lampen werden op de markt gebracht als met name een vervanging van gloeilampen. Ze zijn veel energie efficiënter, wat betekent dat je er enorm mee kunt besparen op je energiekosten. Ook is de levensduur een stuk langer, waardoor je niet telkens op een wiebelig trapje hoeft te klimmen op je lampen thuis alweer te vervangen. Voordelig dus, ook voor in het eigen huishouden. Daarnaast wordt er verder nergens op gecompenseerd: LED lampen zijn gewoon in alle kleuren, maten en tinten beschikbaar, dus de sfeer bij jouw thuis is nog makkelijker te bepalen.

LED verlichting in je winkel

Deze voordelen komen natuurlijk ook goed van pas als je een winkel of bedrijf hebt. Door de duurzaamheid en lage kosten is het een kleine investering, maar je krijgt er toch een hoop voor terug: je kunt erop vertrouwen dat je producten goed zichtbaar zijn en zo goed mogelijk uitkomen, zowel in de winkel als in de etalage.

LED verlichting in de stal

Ook in de stal is LED verlichting een hele uitkomst. Je kunt zelfs LED stalverlichting online bestellen! Doordat het duidelijk licht is wat niet flikkert heb je geen last van schaduwen, wat de dieren op stal rustig houdt. Dit lijkt misschien een klein detail, maar heeft een enorme positieve invloed op het welzijn van vee. Daarnaast hoef je doordat de lampen niet vaak vervangen hoeven te worden de dieren niet vaak te storen op momenten dat dit voor hen of jouw slecht uitkomt. Buiten de voordelen voor het milieu en je eigen portemonnee heeft het gebruik van LED lampen op stal dus een groot positief effect op de gezondheid en het welzijn van je dieren.