Geen categorie

De vele mogelijkheden met lasapparatuur.

Lasapparatuur maakt een technologische voorsprong door innovatieve ontwikkeling en productie door fabrikanten. Het is van belang dat de beste lasapparatuur wordt gebruikt voor laswerk van hoge kwaliteit. Laat je goed adviseren en kies voor de juiste lasapparatuur.

MIG MAG-lasapparaat

TIG-lassers en plasmasnijders, die worden gebruikt voor de meest voorkomende lastechnieken. Ook voor het lassen met staafelektroden en pulserende inverter lasmachines zijn er goede omvormers. Maar ook lassers voor fluctuerende stroomvoorziening, die bestand zijn tegen extreme omgevingstemperaturen zijn verkrijgbaar.

Inverter lasser

Met een inverter lasser krijg je een compact lassysteem dat ondanks zijn kleine formaat extreem krachtig is, maar tegelijkertijd een laag energieverbruik heeft. De combilasser wordt vooral gebruikt voor mobiele toepassingen en is erg populair bij vakmensen of in werkplaatsen.

MIG-lassen

Net als MAG-lassen, MIG-lassen is een lastechniek en wordt ook wel booglassen. Voor het lassen van staal wordt een MAG-lasapparaat gebruikt. Voor werkzaamheden aan koper, aluminium of andere materialen die geen metaal zijn, een MIG-lasapparaat is gebruikt. Het werk is eenvoudig te doen met speciale MIG-lassers of geschikte MAG-lassers voor elke denkbare toepassing. Deze worden ook wel gasbeschermde lasmachines genoemd, omdat tijdens bedrijf beschermgas wordt toegevoerd.

Tig lasser

TIG-lassen is een smeltlasproces en wordt altijd gebruikt wanneer een schone verwerking vereist is. Deze elektrodelasmachine gebruikt een wolfraamelektrode om het te verwerken materiaal te smelten. Een TIG Lasapparaat wordt vaak gebruikt bij het bewerken van staal, aluminium of RVS platen. De TIG-techniek wordt veel toegepast in de luchtvaartindustrie, lucht- en ruimtevaart, staalbouw of de aanleg van pijpleidingen. Deze methode is enerzijds erg snel, maar ook voor massaproductie is deze eenvoudig te automatiseren.

Plasmasnijder

Een plasmasnijder wordt gebruikt om verschillende metalen te snijden. Dit gebeurt met een plasmaboog, die wordt opgewekt door middel van een elektrisch geleidend gas. Tijdens dit proces worden hoge spanningen opgewekt tussen twee elektroden, waardoor de boog ontstaat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *