Geen categorie

De tanden stonden in zijn voet

Ik ben opgegroeid met honden en ook een groot liefhebber van honden. Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik altijd een hond heb gehad. Ik ben een aantal jaar geleden op mijzelf gaan wonen. Aan het begin zat ik nog te twijfelen of ik wel of niet een hond zal nemen. Na goed te hebben nagedacht heb ik besloten om een puppy te nemen in het laatste halfjaar dat ik thuis woonde. In die periode had ik nog wat extra vrije tijd om mijn aandacht aan hem te besteden en om hem al deels op te voeden. Daarnaast hebben mijn ouders hem ook zo nu en dan uitgelaten en veel aandacht aan hem besteedt. Toen het tijd was om te gaan verhuizen was mijn pup al heel veel gegroeid, kon hij al luisteren naar een aantal commando’s en was hij al zindelijk. Dat was eigenlijk ook hoe ik het voor ogen had. En nu een aantal jaar later ben ik nog steeds erg gelukkig met mijn hond als huisdier. Ik laat hem met heel veel plezier uit en als het lekker weer is ga ik ook weleens een stukje zwemmen.

Goed met andere honden

Tijdens het uitlaten is mijn hond erg vriendelijk en sociaal tegen andere honden. Hij vindt het leuk om met andere honden te spelen. In mijn buurt wonen ook veel hondenbezitters en dat maakt het des te leuker. Vaak heb ik een tennisbal bij me die ik tijdens het uitlaten ver weg gooi. Vervolgens sta ik toe te kijken hoe snel mijn hond achter de tennisbal aan het rennen is en hem daarna weer braaf komt terug brengen. Soms is het minder leuk als mijn hond een volle deuk in een nabijgelegen sloot neemt en hij weer helemaal vies terug komt. Daarna ben je weer een half uur bezig om hem schoon te maken. Maar het blijft een maatje van je waar je alles voor wilt doen. Als ik later wat meer tijd vrij heb en ook meer woonruimte heb, zou ik graag wel meerdere honden willen. Toch houd ik het voor nu nog wel bij één hond, want daar heb ik nog mijn handen vol aan.

Het viel gelukkig nog mee

Toen ik afgelopen maand met een buurman onze honden gingen uitlaten is er iets voorgevallen. Een andere hond die voorbij liep beet ineens in de voet van mijn buurman. Het gebeurde heel snel dat wij het amper door hadden. De bijtende hond liet gelukkig snel los en bleef niet vast houden. Op het eerste oog zagen wij geen wond, maar toch blijft het uitkijken bij een hondenbeet. Nadat hij zijn schoen en zijn sok uit deed, zagen wij nog de tandafdrukken staan. Uiteindelijk bleek het mee te vallen, maar het was toch even schrikken.