aanstekers
Tip

Aanstekers: om tal van redenen onmisbaar in huis

Aanstekers: om tal van redenen onmisbaar in huis

Het moet ergens in de Eerste Wereldoorlog zijn geweest dat er voor het eerst (soort van) aanstekers zijn gebruikt. En sinds het moment dat aanstekers redelijk functioneerden zoals ze dat nu doen zijn ze ook meteen bijzonder populair. Dat is niet zo gek als je je bedenkt in welke situaties een aansteker je beste vriend is. Wellicht denk je in eerste instantie aan het opsteken van een sigaar of sigaret, maar het zou veel te kort door de bocht zijn om te stellen dat dat het enige is. Je ziet immers aanstekers in bijna elk huishouden, en dat terwijl lang niet overal gerookt wordt. Mensen gebruiken aanstekers bijvoorbeeld ook om een gasfornuis werkend te krijgen. In dat geval gaat het om dagelijks gebruik. Kaarsen aansteken gaat ook het best met aanstekers en ook dat zou – vooral in de winter – een dagelijks ritueel kunnen zijn. Verder is het gewoon handig om een aansteker en wat kaarsen achter de hand te hebben, puur voor het geval dat er eens een belangrijke lamp kapot gaat of dat zelfs de stroom een keer uitvalt. Hieronder lees je om welke redenen aanstekers, bijvoorbeeld die van Aanstekers.nl, te prefereren zijn boven lucifers.

aanstekers

Waarom zijn aanstekers te prefereren boven lucifers?

Om de volgende redenen is het aan te raden aanstekers te gebruiken in plaats van lucifers:

  • Aanstekers werken ook prima bij koude, winderige of regenachtige omstandigheden. Van lucifers kan dat niet gezegd worden. Deze functioneren soms zelfs minder goed wanneer het binnenshuis vochtig of koud is.
  • Een lucifer kan afbreken. Dat is gevaarlijk wanneer deze al aan het branden is.
  • Lucifers kunnen opbranden als je ‘m blijft vasthouden. Je tijd om een lucifer te gebruiken is dus beperkt. Bij een aansteker heb je deze limiet niet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *